Saturday, June 9, 2012

Какво е браунов газ?

Брауновият газ ще промени света.

Водата един ден ще се превърне в гориво - казва Жул Верн в “Островът на мистериитe''. Същата интуиция, че във „водата има огън” е първоизточникът и за Yull Brown, който след 35 годишни експерименти доказва по-един блестящ начин съществуването на тази енергия, която днес познаваме като “Brown Gas”.



Брауновият газ – вода, която се превръща в гориво !
Водородна клетка-автомобили с водород



Преди 50 години Юл Браун, който всъщност е българският учен Илия Вълков, открива един метод за създаване на гориво от водата като използва един от принципите на Виктор Шобергер.

Брауновият газ се превръща в последните години на петролна криза в еднa бързо нарастваща индустрия, която произвежда различни апарати работeщи с този газ.

Системата се базира на атомната промяна на водата.

След първия патент от 1977г. направен в Австралия, някои учени се възхищават на това изобретение, но не и индустриалците, които произвеждат фосилни горива. Те по-скоро се опитват да унищожат в зародиш това разрешаване на петролния проблем, от което не могат да се извлекат никакви финансови ползи. Военната доктрина дори се изплашила  от обезсмислянето на производството на оръжия в света, въпреки че Браун не е искал да унищожи човечеството, а по скоро да му помогне.

Но дали човечеството е готово да мине на една по-висока скорост в технологичното си познание?



Какво е браунов газ?


Брауновият газ е обикновена вода, в която атомите са разделени на кислород и оксиводород, чрез електролиза.

Водата е течност, която има много различни свойства и състояния с деликатни нюанси, в някои случаи дори учудващи, за разлика от други течности, с които тя си прилича като химичен състав.

Брауновият газ е едно съчетание от оксиводород и кислород, което живее в забрава от времето на Фарадей или от 1853 година.

Всъщност атомите на кислорода и водорода не приемат едноатомна форма, а  остават в двуатомна форма. Имено това съчетание дава на този газ наистина учудващи свойства. Тази вода може да гори като Пропан или всеки друг газ.

Разликата е в това, че тази вода се превръща след изгарянето си отново във вода.



Когато се използва за заваряване, температурата на пламъка на Брауновия газ се променя  в зависимост от материала, който обработва. Той довежда до състояние на изпаряване дори Ванадиевите стомани и в същото време не гори ръката ви.

Този газ има невероятни технологични възможности. Приложението му в индустрията  е огромно:

    Добив на минерали
    Изгаряне на отпадъци
    Намаляване на радиоактивността
    Гориво за автомобилите
    В отоплението
    В газовите уреди
    За заваряване на стъкло, метал, алуминий, кварц, мед и т.н.
    За рязане на най-твърдите сплави и стомани, на  мрамор, гранит и т.н.

No comments:

Post a Comment